þriðjudagur, 1. maí 2012

helvítis klara vappen tovarits!

Moi meinasi mennä koko vappu ihan ohi!
Ajattelin ensin että tää on vaan normaali välipäivä kokeissa. 
Onneksi facebook paljasti että Kaikilla on joko krapula tai edelleen känni päällä. Moni hehkutti vesilinjaa. Sitten oli myös ikuisesti onnellisia perhe-statuksia joissa aijottiin käydä torilla syömässä jäätelöä!
(miten niin kateellinen?)

Mutta kävin minäkin kylillä! Syömässä vähän lohta ja kuskusia, marssijat vain viuhahtivat ohi, lahkeen kerkesin nähdä ikkunasta. Kiinnostavaa on ollut seurata keskustelua - ketkä juhlivat vappua oikein? 
Islantilaiset kuulemma väärin. Niillä on sorron kulkue johon kaikki joilla on valittamista voivat osallistua. Useimmat kaupat on kiinni. (Tänä vuonna ostari oli auki, mielestäni väärin, en mennyt.) Ei siis pelkkä työmiesten juhla. Sitäkin kuulin kritisoitavan että täälä vaan ryypätään, pyhä ja känni. 
Minun mielestä rehellisen työmiehen känni ja työhönpalaaminen on hienompaa kuin suomalainen lakki päässä haalariin paskominen ja toverin päälle oksentaminen. Plus kolme päivää saikkua ei mistään.

Tai mistä minä tiedän, ehkä kerron sitten kun olen oikeassa työelämässä. Tekemässä oikeita töitä. (en olekaan tehnyt niitä aikoihin!) Minkähänlaisissa hommissa tuleva Islannin kielen kandi nähdään
SITTEN KUN VALMISTUN?  

Engin ummæli:

Skrifa ummæli